Rosmariini

Alkuperäinen hinta oli: 3,45 €.Nykyinen hinta on: 1,73 €.

Rosmariini on välimereltä kotoisin oleva perinteinen mauste- ja lääkekasvi. Rosmariini viihtyy aurinkoisella ja lämpimällä paikkalla. Suomessa rosmariini kasvaa yksivuotisena, mutta sen voi talvettaa viileässä sisätilassa.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 123231 Tuotetunnus: 7898755 Osasto:

Rosmariini ruukku

Välimereltä kotoisin oleva rosmariini on suosittu, perinteinen mauste- ja lääkekasvi. Voimakasaromisella yrtillä on kapeat, vihreät, havumaiset lehdet ja sen tuoksukin muistuttaa havukasvia. Suomessa rosmariini kasvaa yksivuotisena, mutta sen voi talvettaa viileässä sisätilassa.

Luontaisilla kasvupaikoillaan kasvi on 150-200 cm korkeaksi kasvava, ikivihreä varpukasvi. Yksivuotisenakin kasvavana yrttinä sen pystyt versot ovat jäykät ja alkavat puutua. Yksivuotisena se kasvaa yleensä 20-50 cm korkeaksi. Rosmariinia voidaan käyttää mausteena monissa ruoissa tai tuomaan Välimeren tunnelmaa pihalle tai parvekkeelle.

Rosmariinin hoito

Rosmariini kasvaa aurinkoisella ja lämpimällä paikalla. Se viihtyy hiekansekaisessa, miedosti lannoitetusssa ja kalkkipitoisessa mullassa. Kasvualustan tulee olla läpäisevä. Ruukkuviljelyssä kasvi istutetaan Kekkilä Luonnonmukaiseen Yrttimultaan tai Kekkilä Välimerenmultaan, kasvimaalla Kekkilä Puutarhamultaan, jonka joukkoon voi sekoittaa puhdasta hiekkaa, kuten Kekkilä Leikkihiekkaa. Taimet istutetaan 30-40 cm välein.

  • 10,5 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Suomi, Puutarhan omaa tuotantoa

Vinkkejä:

  • Paras talvetuspaikka on valoisa noin 10-12 -asteinen tila
  • Muita yrttikasveja hidaskasvuisempi, joten satoa kannattaa kerätä maltilla
Paino 1 kg (kilogramma)