Syysvuokko

Anemone hupehensis

17,95 

Syysvuokot ovat yksi kauneimmista ja myöhäisimmistä syyspuutarhan kukkivista perennoista. Niiden monivartinen kasvusto kasvaa ajan mittaan tuuheaksi. Syysvuokot viihtyvät parhaiten suojaisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla, mutta sopivat myös aurinkoiselle paikalle.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 2000000018263 Tuotetunnus: 65417486004248 Osasto:

Syysvuokko

Syysvuokot ovat yksi kauneimmista ja myöhäisimmistä syyspuutarhan kukkivista perennoista. Niiden monivartinen kasvusto kasvaa ajan mittaan tuuheaksi.

Syysvuokot kasvattavat vahvan, syvälle tunkeutuvan maavarren. Ne saattavat kasvaa alkuun hitaasti, mutta muodostavat juuriversoja, joten vuosien myötä kasvit voivat leviät laajoiksikin kasvustoiksi.

Syysvuokon hoito

Syysvuokot viihtyvät parhaiten suojaisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla, mutta sopivat myös aurinkoiselle paikalle. Kuivuudessa ja paahteessa niiden kukinta-aika jää lyhyeksi.

Maaperän tulee olla kuohkeaa ja kalkittua, ravinteikasta, läpäisevää ja syvämultaista. Otollisin maa on savipitoinen hiekkamulta. Oikeanlaiseen kasvualustaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä syysvuokot saattavat olla hieman vaateliaita oikean kosteuden suhteen. Istutukseen voi käyttää Kekkilä Perenna- ja ruusumultaa.

  • 15-17 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Hollanti

Vinkkejä:

  • Taimet istutetaan 20-40 cm välein
  • Arka talvimärkyydelle: hyvin ojitettu istutuspaikka parantaa talvenkestävyyttä
  • Kasvustoja kastellaan kuivina kausina, etenkin kukinta-aikaan
  • Voidaan lisätä keväisin jakamalla tai juuripistokkaista

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja ja muita monivuotisia saatavilla keväästä alkusyksyyn.

Paino 4,5 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen