Syyshortensia Grandiflora FinE Jumbo

Hydrangea paniculata

29,95 

/kpl

Syyshortensia Grandiflora on saanut kestävän taimen FinE-tunnuksen. Kookas, runsaasti kukkiva ja vanha syyshortensialajike. Syyshortensia on yksi upeimmin ja runsaimmin kukkivia pensaitamme.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 6417189211808 Tuotetunnus: 65417486004201 Osasto:

Syyshortensia Grandiflora

Syyshortensia Grandiflora on saanut kestävän taimen FinE-tunnuksen. Kookas, runsaasti kukkiva ja vanha syyshortensialajike.

Syyshortensia on yksi upeimmin ja runsaimmin kukkivia pensaitamme. Sen erittäin kookkaat ja kartiomaiset kukinnot puhkeavat loppukesästä ja kestävät pitkälle syksyyn saakka. Kasvi kukkii runsaasti saman vuoden versoilla. Syyshortensia sopii pystykasvuisena pensaana tai pikkupuuksi muotoiltuna näyttäväksi yksittäiskasviksi, ryhmiin tai kukkiviin aidanteisiin. Se kasvaa 200-300 cm korkeaksi ja yhtä leveäksi. Syyshortensia menestyy kasvuvyöhykkeillä I-III(IV).

Syyshortensian hoito

Syyshortensia menestyy sekä aurinkoisilla että varjoisilla kasvupaikoilla. Varjoisilla kasvupaikoilla kukinta on myöhäisempää, kuin auringossa. Kasvin hauraat oksat suojataan kovalta tuulelta ja raskailta lumitaakoilta.

Kasvualustaksi syyshortensialle sopii runsasravinteinen, hapan ja hyvin vettä läpäisevä maa. Kasvualustaksi käytetään Kekkilän Havu- ja rodomultaa. Taimet istutetaan noin 90 cm välein.

Syyshortensiaa leikataan kevättalvella tai syksyllä kukinnan jälkeen. Säännöllinen hoitoleikkaus tekee kukinnoista suurempia ja pensaasta tasapainoisemman. Kasvi ei siedä voimakasta nuorennusta, kuten alasleikkausta.

  • 7,5L ruukussa
  • Alkuperämaa Suomi/Hollanti

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja ja muita monivuotisia saatavilla keväästä alkusyksyyn.

Paino 11,25 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen, Varjoinen

Vyöhyke

I-IV

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen

Varjoinen

Kasvupaikka

Varjoinen