Rönsyliljja Green Bonnie

Tuotteita reilusti jäljellä.

6,95


Mahdolliset toimitustavat: Nouto myymälästä - Aina ilmainen, Posti Postipaketti, Matkahuolto Lähellä-paketti, Matkahuolo Kotijakelu, Posti Kotipaketti, Puutarhan kuljetus pääkaupunkiseudulle 9,95 €
Rönsyliljat sopivat niin ruukkuun kuin amppeliin tai suurempien kasvien aluskasviksi. Niitä voidaan käyttää kesäisin ulkoistutuksissa amppeli- ja reunuskasvina. Esimerkiksi yksivärinen, tummanvihreälehtinen rönsylilja on kestävä reunuskasvi ruukuissa. Rönsyliljalajikkeita on lähes 200. Rönsyliljalajikkeet eroavat toisistaan yleensä lehtien väritykseltä, joskus myös muodoltaan. Suosituin on kirjavalehtinen ’Vittatum’ -lajike, jolla on vihreät lehdet joiden keskellä valkoinen tai vaaleansävyinen raita. ’Picturatum’-lajikkeessa keskiosa on keltainen ja ’Variegatum’-lajikkeessa lehden väritys on päinvastainen, eli keskijuova on vihreä ja reunat valkoiset tai kermanväriset. Rönsylilja ’Bonnie’n lehdet ovat kiertyneet hauskasti hieman kiharalle. Rönsyliljoilla on sisäilmaa tehokkaasti puhdistava ominaisuus.

Rönsyliljan lehdet ovat noin 15 – 30 cm pitkät ja 0,5 – 2 cm leveät. Rönsylilja kasvaa suhteellisen nopeasti 50 – 70 cm korkeaksi. Kukkiessaan rönsylilja kehittää pitkät, jopa 120 cm pitkät kukkavarret, joihin kasvaa pieniä, tähtimäisiä, valkoisia kukkia. Kukinnan päätyttyä kukkavarsiin kasvaa ilmassa riippuvat rönsytaimet, joista rönsyliljaa voidaan lisätä. Rönsytaimet ovat hauskan näköisiä miniatyyrirönsyliljoja, jotka tekevät kasvista entistä viehättävämmän. Rönsylilja kasvattaa paksuja mukulaisia varastojuuria, joiden avulla se selviää kuivista kausista.

Rönsylilja viihtyy runsaassa hajavalossa tai puolivarjossa. Suoraa auringon paahdetta kasvin lehdet eivät kestä. Sopiva lämpötila päivisin on 18-25 °C ja öisin 14-18 °C. Rönsylilja viihtyy ilmavassa ja ravinteikkaassa mullassa. Sopiva multa on Kekkilä Kukkamulta, altakasteluruukuissa käytetään Kekkilä Kestomultaa.

Tuotteen lisätiedot

Tieteellinen nimi chlorophytum

Selaa tätä tuoteryhmää: Viherkasvit