Tuoksutraakkipuu `Janet Craig´

Tuotteita puutarhalla.

5,95


Mahdolliset toimitustavat: Nouto myymälästä Pukinmäen Puutarha, Posti Postipaketti, Matkahuolto Lähellä-paketti, Matkahuolo Kotijakelu, Puutarhan kuljetus pääkaupunkiseudulle, Nouto myymälästä 0,00 €, toimitukset alk. 4,95 €., DB Schenker Noutopistepaketti, Nouto myymälästä Vallila, Posti Kotiinkuljetus
Traakkipuut eli lohikäärmepuut ovat helppohoitoisia ja monipuolisia viherkasveja. Lähes kaikki traakkipuulajit viihtyvät puolivarjoisessa paikassa.
Kirjavalehtiset traakkipuulajit ja -lajikkeet vaativat runsaammin valoa kuin tummanvihreälehtiset. Liian vähässä valossa lehtien kirjavuus häviää. Suoraa auringonvaloa on vältettävä, etteivät lehdet vaurioidu.

Traakkipuuta kastellaan kerralla kunnolla ja mullan annetaan kuivahtaa kastelujen välissä. Liikakastelua on varottava etenkin talvella. Kirjavalehtiset lajikkeet vaativat runsaammin vettä kuin yksiväriset lajit.

Kasvi pitää sumuttelusta. Sumuttelulla ja suihkuttelulla lehdet pysyvät puhtaina, jolloin kasvi voi paremmin, tuholaiset pysyvät poissa ja huoneilman puhdistaminenkin tehostuu. Liian kuivassa ilmassa lehdet saattavat alkaa roikkua ja ruskistua kärjistä.

Traakkipuu tarvitsee tilavan kasvupaikan, jotta sen alimmat lehdet saavat vapaasti levittäytyä ulospäin. Se kärsii ahtaassa paikassa. Kasvun aikana kasvi viihtyy lämpöisessä huoneenlämmössä (23-25 astetta), talviaikaan lämpötila saa olla matalampi, ei kuitenkaan alle 15-18 astetta.
Traakkipuut viihtyvät ilmavassa, hiekansekaisessa Kekkilä Viherkasvimullassa. Ruukun pohjalle laitettaan muutaman sentin salaojakerros Kekkilä Ruukkusoralla. Multa kannattaa vaihtaa heti kasvin kotiuduttua, sillä kasvatusmulta on usein liian huokoista.
Kastelu ja kasvin hyvinvointi helpottuvat, kun multa on ominaisuuksiltaan kotikasvatukseen soveltuvampaa.nUseimmat traakkipuulajikkeet puhdistavat tehokkaasti epäpuhtauksia huoneilmasta.

Kesällä traakkipuu menestyy myös ulkona auringonpaisteelta suojassa. Kylmää alustaa, eikä kylmää vetoa kasvi ei kestä hyvin.
  • 12 cm ruukussa
  • korkeus ruukun kanssa 10-15 cm
  • Ruukutettu 19/1/2021 Pukinmäen Puutarhalla
Traakkipuu on puutarhan omaa tuotantoa, joten jos kasvi loppu toimitusaika voi olla pitkä.
 

Tuotteen lisätiedot

Ruukun halkaisija 12 cm
Tieteellinen nimi Dracaena

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Anopinhammas R12
14,95

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Viherkasvit, Palmut ja traakkipuut