Kärpäsloukku
Kärpäsloukku on epäilemättä tunnetuin ja suosituin lihansyöjäkasveista. Kärpäsloukkujen sukuun kuuluu vain yksi laji, ja sitä tapaa luonnonvaraisena ainoastaan Pohjois- ja Etelä-Carolinan suoalueilla Yhdysvalloissa.
Kärpäsloukun hoito
Kärpäsloukku tarvitsee kasvupaikan, jossa se saa suoraa auringonvaloa. Otollisissa valo-olosuhteissa kasvin loukkujen sisäpinnat ovat punaiset. Voidaan kasvattaa myös terraarioissa, mutta kasvi pärjää tavallisessa huoneilmassa.
Otollisen kasvualustan kärpäsloukulle saa sekoittamalla esimerkiksi rahkasammalta ja perliittiä. Kasvukauden aikana kasvualusta pidetään jatkuvasti kosteana, ja kasvin aluslautasella saisikin olla jatkuvasti vettä tarjolla. Altakastelu on suositeltavaa. Talviaikaan kastelua vähennetään niin, että kasvualusta pysyy vain aavistuksen kosteana. Kaudesta riippuen kärpäsloukkua on hyvä kastella sadevedellä.
Kärpäsloukku tarvitsee talvella muutaman kuukauden lepokauden viileässä tilassa. Lepokauden aikana kasvin maanpäälliset osat lakastuvat. Kasvin voi talvettaa 0-5 -asteisessa tilassa, esimerkiksi jääkaapissa tai kylmäkellarissa.
Sisätiloissa kärpäsloukulle annetaan kuolleita tai eläviä hyönteisiä. Mikäli pudotat kuolleen hyönteisen ansaan, tulee ansaa stimuloida sen sulkeutumisen jälkeen, että kasvi alkaa sulattaa ravintoaan. Tämän voi tehdä esimerkiksi hammastikulla.
- Alkuperämaa Hollanti